fbq('track', 'ViewContent');
6 tips voor succesvol ondernemen

6 tips voor succesvol ondernemen

Succesvol ondernemen wie wil dit nu niet? Maar wat is succesvol ondernemen? Van Dale geeft de definitie “met veel succes”. Maar wat is dan succes?

 

Daar geeft van Dale natuurlijk ook een mooie definitie voor nl. ”Goede afloop, uitkomst of uitslag.” Maar wat is succesvol voor jou? Dat zal voor iedereen verschillend zijn want iedereen kijkt vanuit zijn eigen wereldbeeld, vanuit zijn of haar eigen visie.

succesvol ondernemen

 

Voor mij betekend dat dat ik voldoende geld (en dat zal als ondernemer niet elke maand hetzelfde bedrag zijn) om mee rond te komen. Maar ook persoonlijke groei. Dat ik ieder jaar weer groei. Niet alleen van alle opleidingen die ik heb gevolgd (ook al zijn dat er best veel geweest), maar ook groei ik van alle mensen die mag helpen. De successen die je daarmee boekt zijn onbeschrijfelijk mooi. Succes is voor mij dat iets wat ik doe ook daadwerkelijk lukt.

Succesvol ondernemen gaat om meer dan alleen een mooi bedrijf opbouwen. Het gaat veel meer over jou dan je in eerste instantie denkt. Vaak hoor je dat succesvolle ondernemers bepaalde kwaliteiten moeten hebben om succesvol te worden.

Maar is dat ook zo?
Ik weet zeker dat er ondernemers zijn die niet alle kwaliteiten hebben maar wel succesvol zijn als ondernemer.
Bij mij heeft NLP voor een groot deel geholpen om succesvol te worden. Doordat ik in de eerste plaats meer vertrouwen in mijzelf kreeg, daardoor meer durfde en ik ook wist wat ik wilde. Daardoor durfde ik de stappen te zetten die op dat moment nodig waren.
Maar wat zijn nu de belangrijkste factoren die je in ieder geval moet doen om de weg naar succes te gaan maken?
Hieronder staat 6 tips voor succesvol ondernemen.

1.       De fundering van je bedrijf moet wel goed staan.

Daar bedoel ik mee dat je heel duidelijk moet hebben wat je visie en je missie zijn, wie je doelgroep is (die ook bij jou past) en welke diensten je gaat aanbieden. Je weet precies wat je passie is, waar je blij van wordt. Dat zorgt voor een enorme drive.

 

2.       Uit je comfortzone stappen

Als ondernemers moet je soms dingen doen waarvan je denkt “wil ik dit wel?” of “durf ik dit wel?”. Spreken in het openbaar bijvoorbeeld kan toch voor veel mensen een dingetje zijn. Spreekangst staat op nr. 1 van angsten. Terwijl bang om dood te gaan op nr. 2 staat. Dat is toch wel heel bijzonder. Soms moet je dingen doen die je niet fijn vindt om te doen. Bedenk dan waar je het voor doet. En door uit je comfortzone te stappen groei je ook weer als ondernemer.

 

3.       Taken uitbesteden

Als ondernemers kom je regelmatig dingen tegen waar je geen of weinig verstand van hebt. Wat doe je dan? Doe je dit zelf of besteed je dit uit? Vaak is het interessanter om dingen aan mensen over te laten die er verstand van hebben. Als coach wil je toch graag met je cliënten bezig zijn. Dan ben je productief en komt er geld binnen. Bedenk dat dit niet alleen betrekking heeft op je bedrijf maar ook bijvoorbeeld het huishouden. Hierin kun je keuzes maken. Besteed dingen uit die je kunt uitbesteden en laat het ook los. Zeg nee als het moet. Je kunt niet alles doen.

 

4.       Blijf jezelf

Je weet zelf het beste waar je goed in bent. Ga je niet anders voordoen dan dat je bent. Cliënten prikken daar doorheen. “What you see is what you get” zeg ik altijd en zo weten mensen waar ze aan toen zijn.

 

5.       Hard werken

De eerste jaren is het hard werken en lange dagen maken. Maar als het goed is doe je dat graag want je doet immers waar je hart ligt en dat geeft heel veel energie. Is dit niet het geval kijk dan waar het fout gaat. Jij bent immers de baas over je eigen onderneming.

 

6.       Doelen stellen

Ieder jaar in november of december is het verstandig om de doelen te stellen voor het komende jaar. Welke diensten wil je aanbieden? Wat wil je verdienen? Hoeveel klanten heb je daarvoor nodig om dat te halen? Heel verstandig om nu al over na te denken wat je volgend jaar wil bereiken.

 

Ik daag je uit om de komende tijd te kijken of jij ook succesvol aan het ondernemen bent. Vooral de laatste doelen stellen vind ik het belangrijkste onderdeel. Daar ga ik de komende tijd mee aan de slag. Als je het nog niet zo makkelijk vindt om doelen te stellen dan nodig ik je uit om met me mee te doen. Dat kost verder niets. Gewoon bij mij thuis in de woonkamer. Wie weet komen er nog bijzondere ideeën uit. Mail mij of stuur een appje.

Waar ga jij mee aan de slag? Ik vind het fijn als je hieronder een berichtje achterlaat waar jij mee aan de slag gaat. Je kunt ook mailen. Ik zal je stimuleren waar nodig.

Succes de komende tijd.

Groetjes
angelique lijffijt

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: