fbq('track', 'ViewContent');
Wat is jouw identiteit als coach?

Wat is jouw identiteit als coach?

Als je mensen vraagt wie ben je eigenlijk als coach? Wat wil jij uitstralen als coach? Veel coaches kunnen hier geen antwoord op geven. Ze weten wel wie ze zijn als persoon, maar wie zijn ze als coach? Dus vandaar mijn vraag. Wat is jouw identiteit als coach?

Regelmatig vraag ik dit bij coaching gesprekken en dan blijkt dat het nog niet zo makkelijk is om hierop antwoord te geven. Vaak geven ze wel antwoord door hun naam te geven en aan te geven dat ze coach zijn. Budgetcoach, lifecoach, kindercoach. Maar je bent zoveel meer dan dat. Wie ben je werkelijk?

Ook ik kreeg die vraag bij de trainers opleiding. En ik dacht dat ik daar zelf goed over nagedacht had. Maar toch toen ik het hardop vertelde voelde het niet goed aan. Net of er iets niet klopte. Daar heeft de NLP een leuk model voor, nl de neurologische niveaus. Door deze te doorlopen weet ik niet alleen wat voor trainer ik wil zijn, maar ook welke overtuigingen er nog in de weg zaten.

De neurologische niveaus (van Robert Dilts) is gebaseerd op het werk van Gregory Bateson. Hij gaf het model vorm om verandering, leren en communiceren inzichtelijk te maken. Het geeft inzicht in jouw manier van denken, doen en voelen op de verschillende niveaus. En deze neurologische niveaus kun je prima gebruiken om jouw identiteit vast te stellen als coach maar ook wat jouw missie is, jouw drive. Hoe gaaf is dat.

identiteit als coach

Neurologische niveaus

Hoe werkt het? Je kunt beneden beginnen maar ook boven. Hieronder staat het uitgelegd en welke vragen je kunt stellen.

Omgeving

De omgeving is het laagst in de hiërarchie, de omstandigheden waarin mensen handelen met hun mogelijkheden, beperkingen, regels en voorschriften. Het is datgene waar we op reageren, wat ons omringt. De andere mensen waarmee we in aanraking komen.

Vragen die je hierbij stelt:
Hoe ziet het eruit? Wat zie je, hoor je, voel je?
Waar reageer je op? Wanneer en met wie?
Waar, wanneer gebeurt iets? Waar speelt het zich af?

Gedrag

Gedrag is 1 niveau hoger en gaat over het gedrag zelf. Wat je ziet bij jezelf of bij de ander in omgeving waarin je zelf of de ander zit.

Vragen die je hierbij stelt:
Wat doe ik? Hoe handel ik?

Vaardigheden

Het derde niveau wordt gevormd door de vermogens: de inzichten, capaciteiten, vaardigheden en denkstrategieën waarover iemand beschikt.

Vragen die je hierbij stelt:
Hoe pak ik het aan?
Wat kan ik wel? Wat kan ik nog niet?

Overtuigingen

Overtuigingen zijn dingen die je over jezelf zegt, je bedrijf, de wereld om je heen, die voor jou waar zijn. Het zijn geen feiten maar generalisaties, criteria, normen, waarden en verwachtingen. Op dit niveau komt ook motivatie kijken.

Vragen die je hierbij stelt:
Wat vind je belangrijk?
Wat geloof je over jezelf
Wat kan je allemaal?

Identiteit

Je identiteit is hoe denk je over jezelf als persoon.  Wat is je zelfbeeld, hoe kijk je naar jezelf en wat voel je daarbij? Identiteit is niet je gedag!

Vragen die je hierbij stelt:
Wie ben je?
Welke rol vervul je?
Wat voor iemand ben ik?

Doel/missie

Het hoogste niveau is je doel/ je missie. Dat wat jou motiveert om te doen wat je doet. Dus als het ware je roeping.

Vragen die je hierbij stelt
Waarom ben je hier?
Wat is mijn doel?
Wat is mijn misse?
Wat motiveert jou om het doel te halen
wat levert het jou op

 

Door deze vragen aan jezelf (of een ander) te stellen worden deze onderdelen je duidelijk. Je kunt je identiteit als coach vaststellen. Alles staat met elkaar in verbinding en je kan van beneden naar boven, maar ook van boven naar beneden.

Ook is het model een hulpmiddel om een probleem op het juiste niveau aan te pakken.
Een voorbeeld:
Angst voor spreken zit nooit op gedrag. Toch worden er vaardigheidstrainingen aangeboden. Deze geven je de vaardigheden die ze denken die je nodig hebt. Maar spreekangst zit op overtuigingen. Ergens is er een belemmerende overtuiging zoals wat als ze het niet leuk vinden? wat als ze het niet interessant genoeg vinden, wat ik te vertellen heb. Je hebt er dus op dat moment veel meer aan om eerst met deze belemmerende overtuigingen aan de slag te gaan en deze om te buigen.

Ben je niet zeker wat jouw identiteit als coach is? Schrijf dan alle niveaus op een los blad en leg ze op de grond. Vraag iemand anders of ze de bijbehorende vragen voor jou willen oplezen zodat je je alleen hoeft te focussen op antwoorden geven. Je zal zien dat dit tot hele nieuwe inzichten kan leiden.
Lukt die niet? Dan kan ik iets voor je betekenen. Stuur een mail of bel/whats-app en we doorlopen hem samen.

Ik ben erg benieuwd of er nieuwe inzichten zijn gekomen of dat je je identiteit hebt weten te achterhalen. Laat het weten hieronder in het commentaar veld.

Groetjes
angelique lijffijt

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: