fbq('track', 'ViewContent');
Doelen stellen voor 2017, doe jij dat ook?

Doelen stellen voor 2017, doe jij dat ook?

We zitten alweer in de laatste maand van dit jaar. Wat gaat de tijd snel. Vorig jaar heb ik al een blog geschreven over doelen stellen en ik dacht ik doe het nu weer. Want het is zo belangrijk om te weten welke koers je gaat varen volgend jaar. Dat je weet waar je naar toe wilt gaan.

Want hoe vaak heb je een doel gesteld maar deze uiteindelijk niet gehaald? Hoe vaak twijfel je eigenlijk al voordat je je doel hebt bereikt?

Vanuit de NLP zijn er verschillende manieren om voor doelen stellen. Om te beginnen moeten je doelen moeten wel SMART zijn en positief geformuleerd. Om echt te ervaren wat jouw doelen betekenen kun je oa de neurologische niveaus erbij pakken. Deze helpen je om je doelen te visualiseren en inzichten te krijgen wat je nog mist om je doel te behalen. Ik heb de neurologische niveaus al beschreven hoe je achter jouw identiteit als coach komt. Deze kun je ook gebruiken om je doel te behalen. Het werkt op dezelfde manier.

Een andere manier om je doel te halen is te werken volgens het onderstaande model.

doelen stellen

Hoe kun je dit doen?

Zet het bovenstaande op papier en formuleer je doel SMART. Ga daarna alle vragen langs en begin bij positief en ga dan tegen de klok in alle vragen langs. Je kunt dit uitgeprint voor je op tafel neerleggen. Je kunt ook alles los op een A4 schrijven en het in deze volgorde op de grond leggen. Bij elke vraag ga je op het A4 staat en stel jezelf de vraag.

Het beste kun je dit samen met iemand doen, zodat jij je kunt focussen op de vragen en de ander opschrijft wat je zegt. Aan het eind ga je weer terug op je doel staan en visualiseer dat je je doel al hebt bereikt. Wat zie je dan, wat hoor je dan en wat voel je dan?

Donderdag 15 december is er een GRATIS HUISKAMERSESSIE van 9.30 tot 12.00 uur om je te helpen jouw doelen voor 2017 helder te krijgen. Wil je dit ook? Laat het mij weten in via PB van facebook, mail of whats-app naar 06-41034793 en ik geef je meer informatie.

Ik ben erg benieuwd of er nieuwe inzichten zijn gekomen of dat je je identiteit hebt weten te achterhalen. Laat het weten hieronder in het commentaar veld.

Succes
angelique lijffijt

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: