fbq('track', 'ViewContent');
Doelen stellen voor 2016

Doelen stellen voor 2016

Zelf was ik niet van het plannen, doelen stellen. Van vroeger uit heb ik altijd geleerd om zo flexibel mogelijk te zijn en daarbij doe ik heel veel op mijn gevoel. Ik ben erg kinesthetisch. Daar is op zich niets mis mee, maar een bepaalde structuur is wel wenselijk. Auditief digitale mensen willen een stappenplan hebben en alles kunnen begrijpen.
Zelf was ik niet van het plannen. Van vroeger uit heb ik altijd geleerd om zo flexibel mogelijk te zijn en daarbij doe ik heel veel op mijn gevoel. Ik ben erg kinesthetisch. Daar is op zich niets mis mee, maar een bepaalde structuur is wel wenselijk. Auditief digitale mensen willen een stappenplan hebben en alles kunnen begrijpen.
Gelukkig heb ik mij man om mij af en toe terug te fluiten als ik alle kanten op ging.

Ik een plan?
Omdat structuur meer rust en overzicht geeft ben ik daar keihard aan gaan werken om structuur te krijgen en systemen op te zetten om het mijzelf makkelijker te maken. En ik word er nu blij van hoeveel overzicht mij geeft. Dit had ik veel eerder moeten doen.
Een bijkomend voordeel is dat ik nu veel effectiever met de tijd om ga en dus ook meer tijd overhoud voor mijzelf, mijn gezin en de NLP master studie waar ik mee bezig ben.

Einde van het jaar
Nu gaat de tijd heel snel en is het alweer bijna het einde van het jaar. Een goed moment om te kijken naar volgend jaar. Wat wil ik bereiken? Hoe ga ik dat doen?
Een stappenplan is daar heel handig bij. Als je geen plan hebt, is er geen structuur en verzuim je in de tijd. Als je met je bedrijf wilt groeien, je meest fantastische dromen/ideeën wilt laten uitkomen, dan is een stappenplan echt noodzakelijk. Door deze doelen te stellen helpt het je om focus te houden.

je eigen toekomst creëren
Kan je in de toekomst kijken? Sommige mensen wellicht naar eigen zeggen, maar voor de meeste mensen is dit niet mogelijk. Maar met future pacing kun je wel een doel creëren en er naar toe werken volgens een plan. Dit geeft je richting en als je daar concrete stappen van maakt en geld aan koppelt kun je zelf al een richting geven aan wat je wilt gaan verdienen in 2016. Hierdoor ga je de toekomst vorm geven en naar je toe trekken. Voordeel is hiermee dat als het toch iets anders loopt dan je had gedacht je je plannen kan gaan bijstellen om het beoogste resultaat te behalen ipv achteraf te zeggen dat het toch niet zo goed ging dan je zelf dacht.

Wat is future pacing?
Met future pacing maak je een voorstelling voor jezelf wat je allemaal bereikt hebt in 2016. Hoe succesvol was je? Wat wil je behaald hebben? Hoeveel geld wil je verdiend hebben? Welke diensten wil je op de website hebben staan? Het makkelijkst is het om een punt in de toekomst te nemen en dat terug te kijken naar het “verleden”.
Dan ga je kijken welke stappen daarvoor nodig zijn. Als je dit helemaal hebt uitgewerkt dan heb je je stappenplan en de volgorde waarin de stappen genomen moeten worden.

De eerste stap naar een goed resultaat is een goed plan

Wat kan een plan voor je doen?
1. Het geeft je een richting. Je weet wat je moet doen.
2. Het geeft je een focus waardoor je dingen op de juiste volgorde doet.
3. Doordat je weet wat je moet doen kun je de juiste keuzes op het juiste moment maken.
4. Je weet zeker dat je de kwaliteit levert die je wil leveren.
5. Het levert meer geld op.

En uiteindelijk ook meer rust en niet te vergeten meer tijd. Hoe denk jij hierover? Geef je hieronder op en als dank krijg je van mij een formulier om jouw stappenplan te gaan maken voor 2016. Dan kun jij ook je doelen voor 2016 bepalen.
Groetjes
angelique

Neem contact op met mij.
Je ontvangt dan de link van het stappenplan in de bevestigingsmail.
Tevens geef je je op voor maandelijkse tips om jouw bedrijf sneller te laten groeien.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: