fbq('track', 'ViewContent');

De technieken

Bij InnerKom zijn er verschillende technieken die er gebruikt worden. Hieronder de uitleg wat deze technieken inhouden.

NLP

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. NLP  is een krachtige en effectieve methode om meer inzicht te krijgen in de drijfveren en motivatie van ons handelen.
Iedereen heeft bij de geboorte een eigen identiteit, een blauwdruk. Deze blauwdruk is natuurlijk niet volgroeid, maar ontwikkelt zich door wat we in ons leven doormaken en nog door zullen gaan maken. Elk mens zal al zijn ervaringen opdoen via slechts vijf zintuigen: we kunnen alleen maar kijken, luisteren, voelen, proeven of ruiken. Soms is er de schijn van een zesde zintuig, soms ook ontbreken bij sommige mensen een of meerdere zintuigen of zijn deze onderontwikkeld. Zo ontstaat er bij iedereen een map van de wereld. Deze is voor iedereen verschillend.
Het opdoen en verwerken van ervaringen verloopt via drie kanalen:
Neurologisch:
Alles wat we hebben meegemaakt ligt opgeslagen in ons geheugen. Wat we meemaakten in ons leven was niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van ons eigen “IK”. De herinneringen aan de ervaringen hiervan, onze gevoelens, gedachten en emoties besturen ons gedrag in de huidige tijd. Ook als we dat gedrag liever niet zouden willen. In dit gedrag ontmoeten we elkaar. We gaan met elkaar om en laten dingen van onszelf aan de ander weten; dit noemen we communicatie.
Linguïstisch:
Communiceren doen we door middel van gesproken taal en door middel van lichaamstaal (houding, gebaren, toonhoogte, gezichtsuitdrukking, enz.).
Programmeren:
Terwijl we communiceren kunnen we anderen, of anderen ons, iets bijleren, afleren of (laten) veranderen.

Hoe werkt NLP?

Uitgangspunt van NLP is dat de mens in staat moet zijn om het leven prettig te vinden en ervan te genieten. Door een gebeurtenis kan dit vermogen worden aangetast. Die gebeurtenis kan ingrijpend zijn, maar ook een ogenschijnlijk onbelangrijke, of kleine gebeurtenis of opmerking kan een groot effect hebben op ons doen, denken, handelen en gedrag.
NLP richt zich niet op problemen maar op oplossingen. Door NLP bereik je in korte termijn een balans in jezelf. Hierdoor ben je in staat om het beste uit jezelf en de ander te halen en daardoor op een andere manier met jezelf en anderen om te gaan.
Vanuit de technieken die NLP biedt kies je je eigen middelen om dat doel te bereiken. NLP is daarom uiterst geschikt als hulpmiddel om zelf aan de slag te gaan en snel en merkbaar resultaat te halen.

Je bereikt en leert:
• Orde op zaken te stellen
• Hoe je in balans kunt leven
• Meer zelfvertrouwen te krijgen
• Omgaan en oplossen van conflicten in jezelf en die tussen anderen
• Hoe je negatieve gevoelens snel kunt omdraaien en vervangen door een positief gevoel.
• Vol zelfvertrouwen naar de toekomst te kijken zodat je een steeds leuker leven krijgt.
• Mensen die hun probleem helemaal zat zijn en er nu echt aan willen werken
• Neutraliseren van angsten en fobieën

Bekijk tarieven

Hypnose

De betekenis van hypnose is een kunstmatig opgewekte trance waarbij je gevoeliger bent voor suggesties. Eigenlijk is hypnose niks anders dan een toestand waarin je heel relaxt en ontspannen bent en beter in staat bent je dingen voor te stellen.
Hypnose is een soort trance waar je in zit en wat meerder momenten op de dag bij iedereen wel een keer gebeurd. Denk maar aan dagdromen of als je een film aan het kijken bent en je valt in slaap. De misvattingen over hypnose zijn veroorzaakt door de shows die er van hypnose zijn. Daarbij lijkt het of je er geen controle over hebt en dat je niet meer weet wat je doet. Maar onder hypnose zeg je alleen maar wat je wilt zeggen, is de aandacht naar binnen gericht, je voelt je ontspannen en je bent minder bewust van je omgeving. Je hoort je omgeving wel, je doet er alleen op dat moment niets mee. Hypnose geeft je meer controle over jezelf. Hypnose wordt toegepast om de kern van het probleem te vinden en op te lossen. Dit gaat altijd in overleg met de cliënt zelf.

Wanneer werkt hypnose?
Bijvoorbeeld voor meer zelfvertrouwen, pijn management, bij stoppen met roken, regressie.

Timeline therapie

Ons onderbewustzijn rangschikt onze herinneringen op een tijdlijn en wordt gebruikt om snel resultaat te boeken op het gebied van gedragsverandering.
iedereen heeft deze tijdlijn. Hierop liggen herinneringen opgeslagen. Vaak zijn er aan deze herinneringen emoties gekoppeld. Als dit negatieve emoties zijn kunnen we deze we met deze techniek loskoppelen. De herinneringen blijven maar de lading is er vanaf. Deze techniek kun je ook gebruiken om doelen te behalen in de toekomst..

Mindmap

Een mindmap ga je informatie over een onderwerp uit te beelden. Je gebruikt hierbij veel kleuren en vormen. Dit is een zeer effectieve manier om informatie te verkrijgen en vanuit je hoofd op papier te zetten. Je kunt dit gebruiken bij coaching, maar ook om makkelijker te leren. Het probleem, de persoon of het onderwerp staat centraal in het midden van de pagina. Daarbij maak je de vertakkingen die je nodig hebt.