fbq('track', 'ViewContent');
Bloggen

Bloggen

Als startende coach kan het handig zijn om te gaan bloggen. Maar ik kan me voorstellen dat er ook een drempel is om te starten met bloggen. Toch denk ik dat als je laat zien dat je kennis en ook passie voor je vak hebt je meer klanten kan krijgen.

Voordat je gaat bloggen is het verstandig om voor jezelf te bepalen waarom en over wat je wilt gaan bloggen.

Dus wie zou je willen bereiken en wat en hoe zou je je doelgroep willen bereiken.

Als je dit voor jezelf helder hebt kun je gaan beginnen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te gaan starten met bloggen. Via www.blogspot.com kun je zo starten met bloggen. Het voordeel is dat je kunt beginnen met bloggen zonder dat iemand het hoeft te weten.
Ben je tevreden met de blogs die je schrijft kun je ze op je website plaatsen. Later kun je de blogs versturen via je nieuwsbrief.

Maar nu nog steeds de vraag waarom zou ik gaan bloggen? Er zijn een heleboel redenen om te gaan bloggen maar laten we beginnen met deze 5.

  1. Autoriteit opbouwen

Ik geloof er zelf in dat je met bloggen kan laten zien waar je kennis en je passie ligt. Je laat aan je lezers en natuurlijk uiteindelijk ook degene die op je website komen zien waarom ze voor jou moeten kiezen. Tenminste als je over je vakgebied schrijft.

Degene die op je website komen zijn toch potentiële klanten.

Maar geef ik dan niet al mijn kennis weg?

Dit is wel een belangrijke vraag, maar ik denk hoe meer je weggeeft hoe meer je ervoor terug krijgt. Je hoeft ook niet alles weg te geven. Maar wel genoeg om de bezoekers van je website verder op weg te helpen en jou gaan zien als een expert.

  1. Bloggen vergroot je vindbaarheid

Door het bloggen vergroot je de vindbaarheid in Google. De zoekmachines zijn dol op nieuwe content. Doordat er meer verkeer op de website komt ziet Google dat en dat vergroot de kans weer om beter gevonden te worden. Zeker als je weet hoe je dat op je website zo optimaal mogelijk neerzet met de juiste zoekwoorden.

De blogs kun je ook delen op je Facebook pagina en bijvoorbeeld LinkedIn. Dit zorgt ook weer dat meer mensen het gaan lezen en zo het verkeer op je website verhoogd wordt.

  1. Je wordt zelfs nog beter in je vak

Door de blogs te schrijven doe je ook weer inspiratie op in je vakgebied. Dit geeft vaak weer nieuwe ideeën waardoor je in ontwikkeling blijft. Omdat een goede blog te schrijven ga je zelf ook weer op internet op andere sites kijken. Dat geeft voor jezelf weer een verrijking en krijg je zelf steeds meer kennis.
Als je de mensen die je blogs lezen ook e kans geeft om te reageren krijg je soms zo ook weer nieuwe ideeën voor een blog.

  1. Je vergroot het vertrouwen in jouw persoon of bedrijf

Dit punt heeft eigenlijk alles te maken met de eerste twee punten. Door de autoriteit die je opbouwt en jouw kennis die je weer vergroot door te bloggen, bouw je aan het vertrouwen in jou of je bedrijf. En laten we eerlijk zijn: als je moet kiezen aan wie jij je geld uitgeeft, doe je dat dan aan iemand die je vertrouwt, iemand die je een beetje vertrouwt of iemand die je niet vertrouwt? Lijkt me een duidelijke zaak toch?

  1. Het levert je omzet op

Uiteindelijk gaat het als je het goed op ook meer klanten opleveren, dus ook meer omzet.
Er moet wel geld in het laatje komen anders heeft een bedrijf voortzetten geen zin.

Dus uiteindelijk is dit ook een belangrijke reden.

Je kunt voor jezelf bepalen hoe vaak je wilt bloggen. Dat zal voor iedereen verschillend zijn. Besluit je de blog te versturen via een nieuwsbrief dan is het verstandig om daar een bepaalde regelmaat in te brengen zoals elke eerste woensdag van de week of van de maand.

En ga jij ook bloggen? Denk je dat je het zou kunnen? Ben je niet overtuigt? Laat dan hieronder of je al blogt, het nu wil gaan doen of waarom niet. Ik ben erg benieuwd wat je gaat doen.

Mochten er nog vragen zijn of je het toch wat meer hulp nodig? Neem gewoon contact met mij op of kijk of een aankomende workshop nog iets voor je kan doen

Groetjes

angelique

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: